top of page

Yurt Dışı İş İlanları

Yurt dışında iş bakarken Linkedin’i mi kullanıyorsunuz?


Çok fazla fırsatı kaçıyor olabilirsiniz.


Akla ilk gelen platform Linkedin olsa da aslında çok yararlı pek çok site mevcut.



Angellist: Onlarca teknoloji girişiminin iş ilanına, verdikleri maaş ve hisse oranlarına ulaşabilirsiniz. Ayrıca bir teknoloji girişiminde çalışmak istiyorsanız market araştırması yapabilmeniz için de çok güzel bir websitesi.


Google: Google’da iş arayabileceğinizi biliyor muydunuz? Pek çok websitesinden (Glassdoor, Llinkedin vb) iş ilanlarını çekip, size sunuyor. Eğer tek site kullanacaksanız bu site olmasını öneririm. Denemek için Google'a 'jobs in new york' yazmanızı öneririm. :)


Indeed.de & Xing.De: Almanya'daki iş ilanları için en doğru adreslerden biri Xing.de. Bu sitede kendi profilinizi oluşturabilir ve Almanya'daki iş ilanlarına başvurabilirsiniz. Linkedin'in Almanya versiyonu gibi düşünebilirsiniz Xing.de'yi. Aynı şekilde Indeed'in Almanya websitesi de tavsiye edilen sitelerden biri.


Berlinstartupjobs.com: Berlin'de bir teknoloji girişiminde çalışmak isterseniz bu siteyi incelemenizi öneririm. Ayrıca iş ilanlarının çoğu İngilizce konuşanlar için, yani Almanca bilmeseniz de sorun değil. :)


Indeed.ca: Indeed'in Kanada websitesini kullanarak Kanada'daki iş ilanlarını inceleyebilir ve başvurunuzu yapabilirsiniz.


Stackoverflow: Yazılımcıların yararlandığı alternatif bir site.


Şirketin kendi sitesi: İlgilendiğiniz şirketin kendi sitesinden ilanlarına bakabilirsiniz. Pek çok şirket iş ilanlarını önce kendi sitelerine koyuyorlar. Hatta bazıları kendi sitelerinin yanında Linkedin’e de ilan veriyorlar ancak Linkedin ilanlara her gün ücret ödemezsen ilanları göstermiyor. Farkında olmayan veya bütçeyi kesen şirketlerin ilanları sadece kendi sitelerinde gösteriliyor.


Ayrıca her ülkeye özel farklı siteler de mevcut. Benim yazdıklarım daha çok Amerika, Almanya ve Kanada özelinde.


Sizin aklınıza gelen, önermek istediğiniz bir site var mıdır? Hangi ülke için hangi siteyi önerirsiniz?


---

Yurt içi veya yurt dışı istediğiniz işi bulmanız, keyif alacağınız bir kariyere ulaşmanız için hazırladığım 'Hayalindeki O İş' adlı ücretsiz e-rehber için buraya tıklayabilirsiniz!

bottom of page